Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо е подложен на най-ожесточените критики след трансфера си от Реал Мадрид през лятото на 2018 г.

Петкратният носител на Златната топка беше взет, зa да се покори Шампионска лига. В Торино вярваха, че това е решаващата и мъчителна стъпка за трофея, след като преди това загубиха два финала през 2015 и 2017 г.

Но с Мистър Шампионска лига, Юве не може да прескочи 1/4-финалите, а снощи за втора поредна година отпадна от 1/8-финалите. Това стана след драматичен реванш с Порто, след който Роналдо обра негативите.

Той беше в стената при гола от фаул на Серджо Оливейра. При удара се обърна с гръб и топката мина между краката му. Легендарният треньор Фабио Капело заяви, че това е "непростима грешка" на Кристиано Роналдо. "Изплашиха се от топката и обърнаха гръб. Това е... Младите играчи на Юве се показаха в тежките моменти. Ветераните ги нямаше никакви. Появяват се само при победи, при загуби не се виждат", добави Капело.

Медиите на Ботуша също не пестят критики. Заглавието на Corriere dello Sport на 1-ва страница е: "Предаден от Роналдо". La Gazzetta dello Sport добавя: "Поредна катастрофа в Шампионска лига. Киеза не е достатъчен, Роналдо разочарова. И бъдещето е пълно с несигурност".

Tuttosport също не пести критики: "Юве, не така! Пирло е като Сари, отпада на 1/8-финалите. Голът на Рабио беше напразен. Сега е задължително Киеза да бъде рестартиран".

Марк Дойл от Goal.com пише, че Роналдо и Пирло са изправени пред несигурно бъдеще след шокиращия изход на сблъсъка с Порто. "Кристиано не беше взет за такива резултати. Той е г-н Шампионска лига. Но сега Юве е по-далеч от трофея, отколкото без него. Плащат се толкова много пари за него за отпадания от Аякс, Олимпик Лион и Порто. Утешителната награда – титлата в Серия "А", също изглежда изгубена. Големият въпрос е какво ще прави Аниели с Роналдо и Пирло? Първият носи колосално натоварване за финансите на клуба, вторият не успя да докаже, че може да донесе европейската слава, за която Юве жадува толкова много", пише още Дойл. 

Снимка: БГНЕС