Треньорът на Ювентус Макс Алегри заяви, че мачът с Рома е бил по-важен от голямото дерби с Интер, което ще се играе утре вечер на стадион "Джузепе Меаца".

Преди седмица торинци излъгаха с 1:0 отбора на Жозе Моуриньо и според тактика, това е бил много важен успех. "Интер все още е фаворит за Скудетото. Ще бъде добър мач, защото ще има 60 000 души на трибуните. За нашите цели, мачът с Рома беше много по-решителен. Но не можем да мислим, че с една среща ще спечелим или загубим шампионата", заяви Алегри.

Той каза още, че Пауло Дибала е възстановен и ще попадне в групата. Но според медиите на Ботуша, перлата на "Старата госпожа" ще остане на пейката, а в предни позиции отново ще действат Федерико Киеза, Федерико Бернардески и Алваро Мората.

На разположение е и Адриен Рабио, който оздравя след прекаран вирус. "Но без тренировки е трудно", заяви по темата Алегри, което означава, че френският национал ще остане на пейката.

Относно Артур Мело, спецът каза, че бразилецът е израснал много и повишава качеството на отбора, но му е нужна още игрова практика след претърпяна операция.

Една от най-големите опасности за Юве на "Меаца" ще е Един Джеко. "Той знае как да играе футбол и да вкарва голове. Разбира се добре с Лаутаро Мартинес. Интер има още много сериозни играчи като Николо Барела, Марсело Брозович, Милан Шкриняр. Това е най-силният отбор в калчото и е фаворит за титлата", каза още Алегри. 

Снимка: БГНЕС