Треньорът на Ювентус Макс Алегри постигна историческо постижение след успеха с 2:0 над Каляри в мач от 19-ия кръг на Серия "А".

Тактикът от Ливорно вече има 252 успеха в калчото, с което се изравни с легендата Фабио Капело. Но на Алегри му бяха нужни 40 двубоя по-малко, за да стигне тази бройка.

От дебюта си в елита на Италия през сезон 2008/09 Алегри, който е водил още Каляри и Милан, има най-много победи. Най-близкият му преследвач е с 60 успеха по-малко, съобщава Opta.

В класирането Юве заема 5-то място и изостава на 4 точки от 4-ия Аталанта. "Бих се радвал, ако до края на февруари разликата се запази, за да можем да продължим да се борим за участие в Шампионска лига", заяви Алегри след срещата с Каляри.

През януари за "бианконерите" предстои много тежка програма. На 6-ти в Торино отива Наполи, на 9-ти Ювентус гостува на Рома, на 12-ти е мачът с Интер за Суперкупата, а на 23-ти торинци играят на "Сан Сиро" срещу Милан. На 13-ти февруари идва и гостуването на Аталанта.

"През тези месеци ни предстоят много дербита, след това идва по-лесна програма. Но това не ни гарантира победи, защото в тежките двубои спечелихме 11 точки, а в уж лесните губим", добави Алегри.

През есента Юве направи 1:1 с Интер и Милан, победи с 1:0 Рома, с 2:0 Лацио и с 1:0 Фиорентина, загуби от Наполи (1:2) и Аталанта (0:1). Емполи и Сасуоло си тръгнаха с изненадващи победи от "Алианц Стейдиъм", Верона (1:2), Венеция (1:1) и Удинезе (2:2) също откраднаха точки от Юве.

Снимка: БГНЕС