Ювентус продължава да няма победа над отбор от Топ 4 в Серия "А" през този сезон, след като снощи завърши 0:0 при гостуването си на Милан в дербито от 23-ия кръг.

Равенството само по себе си е респектиращо, но "бианконерите" не отправиха точен удар към вратата на домакините, нещо което им се случва за първи път от почти три години – месец март 2019 в Генуа.

През този сезон Юве има само 4 спечелени точки от 18 възможни в мачовете с Интер, Милан, Наполи и Аталанта. Това е средно по 0,67 т. на мач, докато срещу останалите отбори в калчото "Старата госпожа" е взела 2,23 т. на мач, изчисли La Gazzetta dello Sport.

И за да стане картината пълна, дербито с "нераздурите" за Суперкупата завърши 1:1 в редовните 90 минути и миланци спечелиха с гол в 119-ата.

И именно от дербитата срещу тимове от Топ 4 идва изоставането на Ювентус за зона Шампионска лига – на 1 точка зад Аталанта, който е със среща в пасив, на 7 т. от Милан и Наполи и на 11 т. от Интер, който също е с мач по-малко.

Парадоксалното е, че в някои от сблъсъците с лидерите, хората на Макс Алегри изиграха едни от най-силните си минути. Така беше в двубоя с Милан в Торино (1:1), където индивидуална грешка лиши Ювентус от победата и с Аталанта (0:1), който оцеля като по чудо след почивката на "Алианц Стейдиъм".

Юве срещу отбори от Топ 4 през този сезон в Серия "А":

Милан – Ювентус 0:0
Ювентус – Наполи 1:1
Ювентус – Аталанта 0:1
Интер – Ювентус 1:1
Ювентус – Милан 1:1
Наполи – Ювентус 2:1


Но срещу "росонерите" снощи и Наполи (1:1) в началото на този месец, "бианконерите" има за какво да съжаляват, защото и двата съперника имаха един куп кадрови проблеми.

Добрата новина за рекордьора по титли на Ботуша е, че до края на сезона му остават само два мача срещу отбори от Топ 4 – гостуване в Бергамо на 13 февруари и домакинство на Интер на 3 април.

"Старата госпожа" вече показа, че прави малки стъпки в правилната посока, но дали това ще е достатъчно в края на сезона, предстои да видим.

Снимка: БГНЕС