Кризата в Ювентус все повече извежда на преден план напрежението вътре в отбора и последните разкрития са за скандал между капитана и старши треньора.

Леонардо Бонучи не игра в неделя срещу новака в Серия "А" Монца, когато Юве записа поредна издънка и загуби с 0:1.Бранителят и първи капитан на тима изгледа мача от пейката и това явно е било решение на треньора Масимилиано Алегри - който пък беше наказан и гледаше от трибуните.

Помощникът на Алегри Марко Ландучи водеше отбора срещу Монца и отговори лаконично, когато беше попитан защо Бонучи е останал резерва.

"Изборът беше по технически причини", обясни Ландучи. "Гадзета дело спорт" обаче твърди, че истинската причина е в разногласията между Бонучи и Алегри, проличали след загубата от Бенфика в Шампионската лига миналата седмица.

"Притеснен съм, няма смисъл да го отричам", каза тогава капитанът. "За съжаление сме склонни да губим играта си по време на мачове. Не знам защо се случва и това ме тревожи най-много".

Бонучи не обвини конкретно Алегри, но според "Гадзета дело спорт", това изказване е накарало треньора да забие защитника на скамейката.

Двамата имаха конфликт и преди години, когато Алегри отново водеше Ювентус, а Бонучи беше продаден на Милан. Играчът обаче се върна в Торино само един сезон по-късно.

Тифозите на "бианконерите" отдавна се обявиха против Алегри, но изглежда не подкрепят и капитана. Те публикуваха писмо, в което се обърнаха към Бонучи с думите "Никога няма да ни бъдеш лидер".

Най-вероятно в клуба предстоят сериозни промени и Макс Алегри може да бъде уволнен още в петък, допълва „Webcafe“.

Тогава е насрочено заседание на Управителния съвет на клуба, на което ще се гледа бъдещето на треньора.Президентът Андреа Аниели е оставил окончателното решение на ръководния орган, състоящ се от 9 директори.

Един от тези директори е легендата Павел Недвед, за когото се твърди, че настоява Алегри да бъде уволнен незабавно. Първоначално Аниели е отказвал да се раздели с треньора, като един от аргументите му е и сериозната неустойка в договора на наставника. В крайна сметка обаче президентът ще се съобрази с решението на Управителния съвет.