След изслушването във Федералния апелативен съд за подновяване на процеса срещу бианконерите за предполагаемите им фиктивни капиталови печалби, решението на съдиите беше изключително сурово, много повече от очакваното: отнемане на 15 точки от актива на отбора на бианконерите.

Две години и половина наказание на бившия спортен директор Фабио Паратичи, две години на Аниели и Аривабене, една година и четири месеца на Керубини и осем месеца на Павел Недвед, носител на Златната топка за 2003 г.

В момента Юве заема трето място в Серия А с 37 точки, но с отнемането на 15 от тях, с 22 точки "бианконерите" ще се сринат на 11-то място в класирането, изчислява "Телеграф".

След повече от четири часа обсъждане Федералният апелативен съд не само прие искането да върне Ювентус обратно на подсъдимата скамейка, но и увеличи наказанията, които шефът на прокуратурата Джузепе Кине поиска.

Случаят обаче не е окончателно приключен: "Старата госпожа" ще обжалва пред Гаранционната колегия на Олимпийския комитет на Италия, третата и последна инстанция на италианското спортно правосъдие.