Треньорът на Ювентус Макс Алегри коментира тежкото наказание на клуба. 15 точки на "бианконерите" бяха отнети заради финансови измами на старото ръководство и отборът се отдалечи на цели 12 пункта от зона Шампионска лига.

Тактикът от Ливорно заяви, че санкцията ще бъде обжалвана и в този момент трябва всички в отбора да се обединят и да трупат актив, за да не съжаляват, ако след два месеца наказанието бъде отменено или намалено.

"Трябва да печелим точки. Трябва да се опитаме утре да победим Аталанта, защото това ще ни позволи да се закачим за седмото място. След това ни предстоят Лига Европа, Купата на Италия… Трябва да се справим възможно най-добре. Тези юридически въпроси касаят клуба и ще има обжалване. Утрешният мач е важен и специален предвид случилото се вчера. Всички заедно трябва да си помагаме още повече и да продължим да работим без да привличаме внимание. Нужно е да мислим само за терена. В Ювентус никога не играеш лежерно". 

"Преди вчерашното решение Ювентус имаше 37 точки с всички шансове за място в Шампионската лига и може би титлата. Трябва да си изпълним задължението, защото последната присъда е след два месеца и не бива тогава да съжаляваме, че не сме направили това, което е трябвало. Вече минахме през това преди два месеца със смяната на Борда на директорите. Ние излизаме от тези непредвидени събития индивидуално подсилени с цялото спокойствие и най-вече с отдаденост и решителност да направим това, което трябва, а именно да побеждваме на терена". 

"Треньорът съм на Ювентус и ще си остана такъв, освен ако не ме отпратят. Има времена, в които трябва да бъдем отговорни заради това, което сме и което правим. В трудностите трябва да бъдем мъже. Когато нещата вървят добре, всички сме добре, но когато има трудности е по-предизвикателно и трябва да засяга всички. Класирането в момента ни казва, че сме на 12 точки от четвъртото място. Повтарям: утре играем с Аталанта, това е директен сблъсък и ще се опитаме да изиграем добър мач. Какво казах на играчите? Няма нужда от много приказки. Отборът много добре знае какво трябва да се направи, нищо не се е променило за нас. Трябва да покажем вътрешната ни сила и да се върнем към ситуацията, която беше. Не бях в позиция да говоря за сериозността на наказанието. Сигурното нещо е, че трябва да приемем присъдата, а за нас, от спортната част, тези неща не бива да ни тревожат".

"Трябва да направим най-доброто от себе си, да си замълчим и да приемем това предизвикателство, основано на тези 22 точки. Убеден съм, че момчетата ще направят всичко възможно, за да вземат максимума и може би да направят нещо изключително. Дали усещам по-голяма отговорност след наказанията на директорите? В Ювентус всички носят своята отговорност в зависимост от ролята си. Много съжалявам на личностно ниво за Керубини, Аниели, Недвед, Аривабене и Гаримберти. Освен професионалния аспект има и човешки, който е отвъд него. Дали наказанието е по-сурово, защото става въпрос за Ювентус? След като ми казаха за деветте точки, направих сметка колко ни делят от Шампионската лига, а след 15-те точки направих друга сметка. За да стигнем дотам се нуждаем от нещо изключително", каза Алегри.

Снимка: БГНЕС