Ювентус се готви за ера без Масимилиано Алегри и през лятото е сигурно, че сътрудничеството на клуба с наставника ще бъде прекратено, съобщи вестник "Тутоспорт", като подчерта, че неговият наследник вече е известен – хърватинът Игор Тудор.

Ювентус има ново ръководство отпреди два месеца, след като предишната администрация, ръководена от Андреа Аниели, напусна след аферата с фиктивен бюджет и злоупотреби с трансфери, която накара "старата госпожа" да бъде глобена с 15 точки през настоящия сезон.

Интересното е, че новото ръководство е доволно от Алегри, тъй като Ювентус има добри резултати и ако не беше наказанието, сега щеше да е на второ място. Самият Алегри обаче иска ново предизвикателство, така че прекратяване на договора по взаимно съгласие е напълно възможно, а ръководството също вярва, че е необходима свежа кръв на пейката, пише "Труд".

Игор Тудор имаше впечатляващи изяви с Олимпик Марсилия този сезон, в момента е втори след ПСЖ на седем точки зад парижани. Веднъж той вече беше помощник в Ювентус, когато начело беше Андреа Пирло. Тудор е и футболист на Юве в периода от 1998 до 2007 година.