Ювентус ще предложи сделка на италианските футболни власти заради финансови нарушения, заяви източник от клуба пред "Ройтерс".

Изслушването по обвинението за нередности при плащането на заплатите на футболистите на торинския гранд пред съда на Италианската футболна федерация е преместено за вторник (6 юни), добави източникът. Първоначално то трябваше да се проведе на 15 юни.

Изслушването ще бъде опит на най-успешния италиански отбор да изчисти реномето си преди края на сезона в Серия А.

Няколко местни издания твърдят във вторник, че Ювентус ще предложи да плати глоба, както и да му бъдат взети още 2 или 3 точки от актива в добавка на десетте, които вече му бяха отнети заради проблеми със счетоводството. Ако това се случи, "бяло-черните" ще завършат на седмо място в крайното класиране на калчото, която приключва през уикенда, и ще се класират за участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

При всички положения, обаче, европейската централа УЕФА ще наложи наказание на Ювентус по казуса и участието на клуба в турнирите на Стария континент през следващия сезон е под сериозна въпросителна, смятат медиите на Апенините.