Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана доволен от победата с 1:0 над Рома в дербито от 18-ия кръг на Серия "А". Тактикът от Ливорно обаче отново подчерта, че целта е Топ 4, въпреки че "бианконерите" и Интер се откъснаха на върха в класирането. "Нерадзурите" са с 45 точки, Юве е с 43 т. Следват Милан (36), Фиорентина (33), Болоня (31), Аталанта (29), а Рома и Наполи са далеч назад от "Старата госпожа" с по 28 пункт.а 

"Беше добър мач, да играеш срещу Рома винаги е трудно, особено когато Жозе Моуриньо е на пейката. През първото полувреме имаше заплахи за вратата ни след няколко подавания на Пауло Дибала, но ние продължихме да играем надеждно. След почивката вкарахме и можехме да го повторим. Това е важна победа, особено след като продължаваме да се отдръпваме от отборите зад нас. Когато дойде 7 януари, ще видим каква ще е преднината ни след първата обиколка".

"В момента сме в добра физическа форма, тренирахме добре през последните три дни и направихме някои впечатляващи комбинации. Губихме топката твърде често, трябва да работим върху това, особено при диагоналните подавания и излизането от защита. Най-хубавото е, че веднага след като отборът поведе, те се страхуваха да не допуснах втори гол". 

"Интер е с две точки пред нас и прави изключителен сезон с 45 точки. Опитваме се да бъдем близо до тях, осъзнавайки, че имаме различен път. Вижте само средната възраст на отбора ни, имаме много млади играчи, които тепърва започват да се развиват. Доволни сме от това, което правим, без да гледаме другите. Постигнахме важен резултат, защото увеличихме преднината си пред Рома и останалите и сме по-близо до математически гарантиране на участието ни в Шампионската лига", каза Алегри пред DAZN.

Снимка: БГНЕС