Каляри и Ювентус завършиха 2:2 в мач от 33-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Унипол Домус".

Домакините поведоха с 2:0 с два гола от дузпи през първото полувреме. Точни от бялата точка бяха Джанлука Гаетано и Йери Мина, а след това попадение на Душан Влахович беше отменено за засада.

След почивката сръбският стрелец все пак вкара за 1:2, а в края Алберто Досена си вкара автогол за 2:2, с което Юве се размина от пълен резил.

В класирането "бианконерите" заемат 3-то място с 64 точки, а Каляри е на 14-та позиция с 32 т. Добрата новина за Ювентус е, че официално първите пет отбора в крайното класиране на калчото, се класират за Шампионска лига. 


Юве създаде първите опасности в мача, но удар на Душан Влахович беше блокиран, а Симоне Суфет спаси шут на Тимъти Уеа. След почти половин час игра  Алберто Досена стреля и топката се отби в ръката на Глейсон Бремер.

Първоначално главният съдия Марко Пичинини подмина ситуацията, но след намесата на ВАР беше отсъдена дузпа за Каляри. Зад топката застана Джанлука Гаетано, който с удар в долния ляв ъгъл матира Войсчех Счесни за 1:0! 

След малко повече от половин час игра Федерико Гати изпусна Зито Лувумбо, който не успя да уцели вратата. Но Гати допусна нова грешка, след която Лувумбо се измъкна и беше фаулиран от Счесни - втора дузпа за Каляри!

Този път наказателният удар беше изпълнен от Йери Мина, който не сбърка за 2:0! До края на полувремето Душан Влахович се разписа, но голът беше отменен за засада.  

Макс Алегри взе мерки още на почивката и извади Карлос Алкакар, а в игра се появи перлата на "Старата госпожа" Кенан Йълдъз.

Но Каляри можеше да стигне и до трети гол в 51-ата минута, ако не беше спасяването на Счесни при изстрела на Матео Прати.

В 61-ата минута Юве намали изоставането си. Влахович изпълни великолепен фаул, с фалцов удар преодоля стената и прати топката неспасяемо точно до гредата за 1:2! 

После гостите натискаха, но така и не стигаха до чисто положение. В 83-ата минута Влахович засече със задна ножица, но в аут.

В 87-ата минута Юве все пак изравни. Йълдъз центрира от фланга и Алберто Досена в опита си да изчисти, си заби автогол за 2:2!

В ответната атака Каляри можеше отново да поведе, но Данило изби в корнер. До края не падна нов гол и мачът завърши без победител. 

Каляри - Ювентус 2:2

Голмайстори: 1:0 Гаетано (30), 2:0 Мина (36-д) 1:2 Влахович (62), 2:2 Досена (87-авт)