Италианската телевизия Sportitalia съобщава, че Тиаго Мота ще подпише договора си с Ювентус днес. Бившият италиански национал отдавна се е разбрал да поеме бианконерите. Очаква се днес той да парафира тригодишен договор с Ювентус, съобщава трансферният експерт на Sportitalia Алфредо Педула.

В информацията се твърди, че Мота ще се срещне със своя агент Алесандро Канови и директора на Ювентус Кристиано Джунтоли в Кашкайш, Португалия, близо до столицата Лисабон, където треньорът притежава къща. Джунтоли е предпочел да се срещне лично с Мота, за да обсъди последните неща около контракта.

В момента Ювентус е сред най-заетите отбори на пазара. Старата госпожа се готови да изпрати Войчех Шчесни в Ал Наср и е на път да финализира сделка с Астън Вила за привличането на бразилския полузащитник Дъглас Луис.

Има разнопосочни данни за заплатата на Мота в Торино. Със сигурност тя ще бъде поне 3,5 млн. евро на сезон, въпреки че Sky Sport Italia наскоро заяви, че бившият полузащитник ще печели по 5 млн. евро на сезон в Ювентус. Мота класира в Шампионската лига тима на Болоня, но договора му изтече и той предпочете да премине в Ювентус. Очаква се бианконерите да обявят официално назначението на Мота по-късно тази седмица.