Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара е започнал да се замисля сериозно за завръщане в родния си клуб Барселона, пише вестник "Мундо Депортиво".

Техничарят напусна стадион "Ноу Камп" през 2013 година, за да последва ментора си Пеп Гуардиола в Германия, след като не получаваше желаните игрови минути под ръководството на покойния Тито Виланова.

Тиаго беше в ролята на резерва и не можеше да се вреди в средата на терена. През този сезон обаче точно халфовата линия на "блаугранас" изневерява.

Капитанът Андрес Иниеста влиза в заключителната фаза на кариерата си, а Серхио Бускетс е доста неубедителен. Това в голяма степен важи и за Иван Ракитич, а Андре Гомеш е истинско бедствие.

Това накарало Тиаго да се замисли дали не е дошло времето да се завърне на бял кон в клуба на сърцето си. Според изданието испанският национал е провел среща със спортния директор на Барса Роберто Фернандес, който изгледа на живо успеха на Байерн с 5:1 над Арсенал в Лондон.

След срещата между двамата футболистът е започнал да мисли сериозно за бъдещето си. Както е известно, неговият договор с баварския колос е едва до 2019 година.

В същото време Барса не спира да следи изявите на Осман Дембеле, който отказа на каталунците през лятото, за да подсили Борусия Дортмунд. 19-годишният французин е истински хит този сезон и цената му скочи рязко.