Германският шампион Байерн Мюнхен има сериозни кадрови проблеми преди старта на сезона. За първи път в историята си клубът е с цели осем играчи в лазарета още след лятната си подготовка.

Обикновено баварският колос се оплаква от контузени играчи през пролетта, когато губи някои от най-важните си звезди точно за най-важните мачове от кампанията в Шампионската лига. Този път мюнхенци буквално капят като круши преди първия си мач за кампанията. 

Най-новият член на лазарета е Хави Мартинес, който беше заменен принудително срещу Борусия Дортмунд в събота заради схващане на прасеца. Все пак добрата новина за него е, че ще може да поднови тренировки още тази седмица.

Бекът Давид Алаба се очакваше да бъде готов за мача за суперкупата срещу Борусия, но остана извън групата заради мускулната си контузия, която получи на Ауди Къп. 

Тиаго Алкантара също се контузи на Ауди Къп заради частично разкъсване на коремен мускул. В Мюнхен го чакаха да е готов за старта на сезона, но техничарят навярно ще се завърне следващия месец. Преди това испанецът напусна азиатското турне заради болки в прасеца.

Най-добрият вратар на планетата Мануел Нойер счупи костица на стъпалото срещу Реал Мадрид миналия сезон и още се възстановява. Самият той заяви, че вече е напълно здрав, но все още е назад с подготовката.

Джером Боатенг е най-голямата въпросителна, защото е аут заради мистериозна контузия в бедрото. Световният шампион поднови тренировки наскоро, но отново получи болки и ще се готви самостоятелно. Никой не знае кога защитникът ще се завърне в игра.

Ариен Робен контузи прасеца си по време на ваканцията си при игра на тенис. Миналият четвъртък той взе частично участие в тренировката на тима и навярно ще е на линия за старта на сезона в Бундеслигата следващата седмица.

Новото попълнние Хамес Родригес разкъса мускул в мача с Ливърпул за Ауди Къп, но треньорът Карло Анчелоти го очаква в игра още този месец. Специалистите в медицината обаче са категорични, че подобен тип травми се лекуват по-дълго - около шест седмици. Според прогноза на телевизия Sport1 Хамес ще е напълно готов чак през месец октомври.

Бекът Хуан Бернат контузи глезена си по време на азиатското турне и предварителните прогнози бяха, че ще е аут около два месеца. Това означава, че на стадион "Алианц Арена" го очакват в края на септември.