Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Комерцбанк-Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Горецка, Рибери, Коман, Шабани 
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Вагнер
Контузени: Толисо, Хамес, Робен, Гнабри
Наказан: Ренато


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора имат закачка от миналия сезон, тъй като "орлите" сензационно удариха шампионите с 3:1 във финала за Купата на Германия, а преди старта на сезона баварците си отмъстиха и унищожиха съперника с 5:0 за суперкупата на страната.

Треньорът на Байерн Нико Ковач познава отлично доскорошните си възпитаници, но пък и те са наясно с методите му на работа, като прави предстоящия мач още по-интересен. За капак в редиците на домакините играе голмайсторът на първенството през кампанията Лука Йович, който вече има 12 попадения на сметката си.

Не е за подценяване и присъствието на Себастиан Алер, който пък е №1 в Бундеслигата по системата "Гол + Пас" ъсс 17 точки, като французинът е най-добрият подавач сред всички с осем асистенции.

Айнтрахт не взе точка срещу баварците през миналия сезон и вече е в серия от 14 поредни шампионатни мача без успех срещу този противник. Последната им победа за първенство в това съперничество е от март 2010 година. 

В последните 11 години и половина домакините имат само една победа срещу най-успешния германски клуб и не успяха да се разпишат в десет от последните 12 шампионатни мача срещу този съперник. В исторически план баварците имат 51 победи и 21 поражения в изиграните 94 двубоя.

Не е за вярване, но е факт: Айнтрахт е сред малкото отбори в Бундеслигата, които поне у дома имат положителен баланс срещу шампионите! В изиграните 47 мача във Франкфурт домакините имат 18 успеха и 16 равенства, при голова разлика 69:59. 

"Орлите" показват сериозни колебания на свой терен в един добър за тях сезон, докато баварците дори и в спорна за тях кампания са гост №1, затова ще заложим на пети пореден успех за тях в първенството.


Резултат: Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 1:3