Германският хегемон Байерн Мюнхен получи още по-сериозна конкуренция за подписа на Кай Хаверц, тъй като властелинът на Ботуша Ювентус също се интересува от крилото на Байер Леверкузен.

Според calciomercato.com емисари на "бианконерите" са гледали 20-годишния техничар в серия от мачове и са останали силно впечатлени от изявите му.

Спортният директор на клуба от Леверкузен Симон Ролфес беше потърсен за коментар от вестник "Билд", но пред най-тиражното европейско издание той заяви, че не знае нищо за интерес от Юве.

Преди няколко дни германското списание "Кикер" разкри, че Борусия Дортмунд и Манчестър Юнайтед са готови да извадят бомбастични оферти за Кай, за да надцакат сочения за фаворит за подписа на младока Байерн.

Самият футболист гравитира около Мюнхен, но не се знае дали няма да последва примера на близкия си приятел Юлиан Брандт, подписал изненадващо с Борусия през лятото.

Двамата футболисти са много близки приятели и дори се забавляват заедно по време на ваканциите си. Договорът на Хаверц с Байер е до лятото на 2022 година.