Първа Бундеслига изглежда е най-близо до рестартиране на мачовете от големите първенства на Стария континент. 

В страната разрешиха тренировките, а клубовете се опасяват от финансовите загуби, които могат да доведат до фалит на доста отбори. 

Ето защо Германската футболна лига е решена да поднови двубоите в началото на май. Към момента е сигурно, че двубои няма да има до 30 април, но все по-усилено се говори за подновяване веднага след това.

Подобна стъпка ще зависи и от развитието на пандемията, но вече има разработен план как да бъдат провеждани двубоите.

Според Bild на всеки мач на стадиона ще има максимум 239 души, сред които 30 служители на съоръжението и четирима подавачи на топките. Останалите са от щабовете на отборите, телевизионни оператори и служебни лица. 

Единственият мач, който се игра без публика в Германия през сезона, бе на 11 март, когато Гладбах удари Кьолн с 2:1. Тогава на съоръжението на жребчетата имаше 600 души. 

Само 126 човека ще могат да бъдат на и около самия терен - отборите в пълен състав, както и по общо 8 треньори, служители и лекари на отбор, пише Фокус.

Освен тях ще има 113 души по трибуните, сред които 30 журналисти. Вместо досегашните 12 подавачи на топки на терена ще има 4. Най-голямата група ще бъде телевизионният екип по излъчването с общо 36 души. На всяка делегация са позволени по 8 допълнителни души. За пиене и ядене няма да има нищо. Около стадионите ще има по 50 стюарди.