Направилият шеметно включване в първия отбор на Байерн Джошуа Циркзее е на седмото небе от щастие не само заради ударното си начало в края на миналата година.

Нидерландецът донесе победите на своя отбор срещу Фрайбург и Волфсбург с важни късни голове и няма да е преувеличено ако се каже, че в момента баварците са на върха в Бундеслигата заради него.

"Лалето" признава, че се учи много от опитния си съотборник Роберт Левандовски и че иска да бъде трениран от голмайстор №1 в историята на световните първенства Мирослав Клозе.

"Ние тренираме на отделни групички по 4-5 човека. Първа група трябва да бъде в 10 часа на Зебенер щрасе. Използваме и съблекалнята на втория отбор, затова при преобличани всеки от нас е сам", заяви Циркзее пред VTBL. 

"Аз съм в група с Алфонсо Дейвис, Давид Алаба и Роберт Левандовски. Компанията ни е добра. Всеки ден правим тренировка за техника, в кондиционно отношение и едно заключително занимание."

"Уча много от Роберт, защото постоянно го наблюдавам какво  прави. Как се движи, как избира позицията си... В това отношение си приличаме. И особено сега, когато сме на малки групи, аз се уча още повече от него. В малките групички хората стават още по-близки."

Джошуа беше попитан и какво мисли за възможността Мирослав Клозе да стане част от треньорския екип на наставника Ханзи Флик.

"Това би било сбъдната мечта, защото го познавам от детството си и преди време имах тренировка с него. Човек се учи много от такива нападатели. Във Фейенорд имах щастието да тренирам с Рой Макаай. Чувството е изключително, когато работиш с такива изключителни ветерани", добави Циркзее.