Легендата на Байерн Мюнхен Джоване Елбер призна, че изпитва съжаление към своя сънародник Филипе Коутиньо.

Най-скъпата покупка в историята на Барселона играе под наем за баварците този сезон, но така и не може да достигне нивото от периода си в Ливърпул.

"Боли ме, когато гледам какво се случва с Коутиньо. За капак се появи и тази контузия в глезена, заради която той беше опериран", сподели пред вестник "Абендцайтунг" Елбер, който наниза 140 гола за Байерн между 1997 и 2003 година.

"Филипе е един изключителен футболист, но в Байерн го преследва и липса на късмет. Надявам се бързо да се изправи на крака и да помогне на отбора до края на сезона."

"Разбира се, че човек в такава ситуация не си намира място. Коутиньо не знае какво го чака следващия сезон. В момента неговата кариера минава през много трудна ситуация", допълни Елбер, който е сред посланиците на Байерн по света.

Както е известно, Коутиньо почти сигурно ще се завърне в Барселона за новия сезон, но каталунците държат на неговата продажба. Бразилският национал е свързван с Челси, Манчестър Юнайтед, Нюкасъл, Лестър, Тотнъм, Арсенал, ПСЖ и Интер.