Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен, мач от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "БайАрена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Тиаго, Горецка, Кюзанс, Коман, Гнабри
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Коутиньо


Прогноза на Gol.bg:

Баварците по традиция играят трудно на този стадион, където спечелиха само два пъти в последните си десет гостувания в първенството. Преди успеха с 3:1 в Леверкузен през януари 2018 година шампионите дори не бяха вкарвали на този стадион в продължение на над 360 минути.

От 81 изиграни шампионатни мача като цяло между тези съперници мюнхенци имат 47 победи и 18 поражения, при голова разлика 152:96. На терена на Байер показателите са поизравнени - 16:14 победи за гостите, но голова разлика 60:58 за домакините.

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски набра скорост и подгони рекорда на Герд Мюлер от сезон 1971/72, но полякът играе трудно срещу този противник, на който е вкарал едва три гола в 16 срещи за първенство. 

"Аспирините" спечелиха последните два шампионатни мача срещу Байерн с обща голова разлика 5:2 и това налива допълнително масло в огъня преди днешната среща.

Баварците спечелиха последните си осем мача в Бундеслигата, но пък Байер прави най-силния пролетен полусезон в цялата си история! Звездата на домакините Кай Хаверц буквално е под пара и след рестартирането на първенството има цели пет гола на сметката си.

Очакваме много здрав сблъсък за всяка педя земя, но и двата отбора обичат да играят футбол, вместо да водят "окопна война". Залагаме на футболно зрелище с подялба на точките, което частично ще върне и интригата за титлата, ако преследвачите на мюнхенци вземат своите мачове.


Резултат: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:2