Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски вече е щастлив в клуба, но само допреди две години той трескаво искаше трансфер в Реал Мадрид.

Оказа се, че полякът е бил обсебен от "белия балет" много по-рано - още докато е бил футболист на Борусия Дортмунд. 2014 година таранът е бил на кръстопът къде да премине и по-скоро е мислел за мадридчани, отколкото за баварците.

"Днес това вече е смешно, но тогава Леви наистина имаше съмнения. В едни момент от преговорите той вече не искаше да подписва с Байерн, а с Реал Мадрид, защото там играеше Кристиано Роналдо", коментира агентът Чезари Кучарски.

"Аз успях да го убедя, че ако иска да отиде в голям клуб, задължително трябва да бъде нападател №1. В Реал той щеше да се пребори с Карим Бензема за титулярно място, но със статута, който имаше, аз не можех да му позволя да отиде като нападател №2 в един клуб."

"За Леви титулярното място беше по-важно от парите. И аз изтъквах този факт в преговорите с всеки клуб, включително с Реал, Арсенал и Манчестър Сити. Байерн му предложи фланелката с №9  и това направи разликата. За мен това показваше, че трансферът в Байерн е най-сигурният за Роберт след периода му в Борусия Дортмунд."

"Той ще завърши кариерата си в Байерн Мюнхен. Поне такъв щеше да бъде моят съвет към него, ако все още бях негов агент. Самият той обаче със сигурност мисли по въпроса", добави Кучарски, който беше освободен от Левандовски през 2018 година.