Подпечаталият осмата си поредна титла във вторник Байерн Мюнхен победи Фрайбург с 3:1 в мач от 33-ия кръг на германската Бундеслига.

Джошуа Кимих откри резултата точно преди изтичането на четвърт час игра, а в средата на първото полувреме Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение.

Фрайбург изравни изненадващо чрез Лукас Хьолер в 33-ата минута, но малко след това Левандовски заби попадение №33 през сезона в германския елит.

След почивката баварците видимо намалиха оборотите и мачът се поизравни, но момчетата на Ханзи Флик продължава да контролират играта и държаха съперника на дистанция.

Носителят на 30 титли на Германия Байерн събра 79 точки на върха, докато осмият Фрайбург е с 45 пункта.


Малко преди изтичането на десетата минута Джером Боатенг се включи много добре при изпълнение на корнер, но вратарят на гостите Шволов спаси. Не след дълго Левандовски свали за младока Синг, но неговият изстрел беше блокиран.

Играта се водеше изцяло в половината на Фрайбург, който се отбраняваше задружно и смело, но баварците все пак откриха резултата. Това се случи в 15-ата минута, в която Джошуа Кимих се възползва от подаване на намиращия се в пеналта Роберт Левандовски и вкара с удар по земя от границата на наказателното поле.

Левандовски набързо добави името си сред голмайсторите в мача. Шволов блокира далечния изстрел на Леон Горецка, но полякът беше заел най-добра позиция и направи успешна добавка отблизо. Това беше 32-и гол за Роберт в първенството през настоящата кампания.

Временното отпускане в лагера на домакините позволи на техния противник да върне интригата з 33-ата минута. Йонатан Шмид беше изпуснат от защитата на шампионите и центрира успоредно на голлинията, а Лукас Хьолер вкара на празна врата.

Байерн обаче набързо си върна аванс от две попадения, защото четири минути след това Левандовски заби второто си попадение след асистенция на Люка Ернандес. Най-съпата покупка в историята на Байерн получи от Горецка, нахлу отляво и сервира кълбото за поляка в малкия пеналт.

Още в началото на второто полувреме се видя как Байерн все още владее инициативата, но вече на притиска толкова здраво своя опонент. Преди изтичането на час игра Мюлер центрира за Левандовски, който стреля слабо.

В средата на второто полувреме получилият шанс да играе като титуляр Свен Улрайх показа, че е научил много от Мануел Нойер, защото се намеси прекрасно при удара на влезлия като смяна Валдшмидт.

Четвърт час преди края на редовното време Томас Мюлер отправи кинжален удар и беше близо до целта, но кълбото профуча лека встрани от вратата. В 86-ата минута Кингсли Коман пък разтресе напречната греда с тупалка от 20 метра.

В добавеното време Улрайх се отличи с още една невероятно спасяване, направено срещу влезлия като резерва Куон.

Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:1

1:0 Джошуа Кимих - 15'
2:0 Роберт Левандовски - 24'
2:1 Лукас Хьолер - 33'
3:1 Роберт Левандовски - 37'