Германският хегемон Байерн Мюнхен ще бъде без универсалния си защитник Бенжамен Павар за реванша с Челси на осминафиналите на Шампионската лига.

Световният шампион получи контузия в крака по време на вчерашната тренировка. Болката на футболиста е в стъпалото, в областта около петата.

Треньорът Ханзи Флик обясни ситуацията: "Той искаше да блокира едно центриране, но кракът му остана във въздуха и малко се огъна. Навярно кракът не беше стегнат достатъчно. Надявам се да не е нещо сериозно".

По-късно от Байерн потвърдиха за травмата, без да назовават срок за възстановяване. Телевизия "Скай" обаче прогнозира, че французинът ще остане в лазарета три седмици.

Новината е неприятна за Байерн, тъй като Павар набързо се превърна в основен играч, записвайки 4 гола и 7 асистенции в 46 мача този сезон. 

Алтернативите за десен бек са Джошуа Кимих и Алваро Одриосола. Взетият под наем от Реал Мадрид испанецът обаче няма игрова практика, тъй като е "твърда пейка". Така почти сигурно опорният халф Кимих ще се върне на позицията, на която беше наложен в Мюнхен и в националния отбор на Германия.