Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич също коментира сагата покрай Давид Алаба, който не може да се разбере с ръководството за нов договор.

През последните дни напрежението покрай свързвания с Барселона и Реал Мадрид защитник се покачи, защото горещи коментари направиха баща му Джордж, агентът Пини Захави и почетният президент на баварците Ули Хьонес. Думата взе и самият футболист.

"Ние имаме една спортна и финансова граница, която достига до Роберт Левандовски и Мануел Нойер. Не мисля, че самият Алаба вярва, че е на тяхното ниво. Агентът на Давид е в друго измерение и ние нямаме намерение да го следваме в него. Навярно познава такива лудости от други клубове, но в Байерн не правим такива неща", отсече Салихамиджич пред списание "Кикер".

Договорът на Алаба е до 30 юни 2021 година и по всичко личи, че той няма да го удължи. Така мюнхенци навярно ще бъдат принудени да го продадат до 5 октомври, когато затваря трансферният прозорец. В противен случай клубът рискува да го изпусне без пари следващото лято.