Байерн Мюнхен размаза Лацио с 4:1 като гост в първи осминафинален двубой на Шампионската лига, игран на стадион "Олимпико".

Европейският и световен клубен първенец изигра изключително силно първо полувреме и тотално надигра своя противник. Най-добрият футболист в света за миналата година Роберт Левандовски откри резултата в деветата минута, а навършващият 18 години в петък Джамал Мусиала удвои. Лерой Сане мушна третия гол за своите малко преди паузата.

Веднага след почивката Франческо Ачерби си заби автогол и това очевидно успокои баварците, защото малко след това те позволиха на Хоакин Кореа да отбележи почетно попадение. Нивото на игра до края на мача обаче спадна осезаемо и затова не се стигна до други голове.

Очертаващият се като протоколен реванш е на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен на 17 март.


Момчетата на Ханзи Флик започна много по-агресивно още от първите секунди и играта се водеше почти изцяло в наказателното поле на домакините или пред него. Изненадващ пробив на Никлас Зюле за малко да завърши с автогол, но римляните оцеляха.

В деветата минута логичното се случи и Байерн Мюнхен откри резултата. Матео Мусакио беше притиснат от баварските щурмоваци и върна назад, но направи страхотен извеждащ пас по неволя за Роберт Левандовски. Футболист №1 в света за миналата година елегантно финтира Пепе Рейна и намери опразнената врата.

Фантастична контраатака на Байерн четвърт час след началото за малко да матира Лацио още веднъж. Този път Левандовски влезе в ролята на подавач и Лерой Сане се опита да завърши с петичка, но не успя да насочи кълбото към вратата.

Възпитаниците на Симоне Индзаги изпитваха сериозни трудности с изграждането на атаките си и едва в средата на първата част Луис Алберто отправи точен удар, уловен от Мануел Нойер.

Почти веднага след това Байерн удвои аванса си. Алфонсо Дейвис разигра много добре, намери Леон Горецка и той от своя страна чукна за 17-годишния Джамал Мусиала. Навършващият 18 години в петък млад талант не се поколеба и намери долния ляв ъгъл с плътен изстрел.

Рейна спаси плътен удар на Левандовски, но малко след това допусна трети гол. Испанецът отрази тупалката на Кингсли Коман отляво, но Сане беше оставен непокрит фронтално и направи успешна добавка в опразнената врата.

Веднага след почивката Байерн вкара четвърто попадение. Неуморният Лерой Сане проби отляво след бърза акция на баварците и предизвика Франческо Ачерби да си вкара автогол точно пред голлинията.

Постигнали невярваща преднина, баварците се отпуснаха и малко след това "орлите" все пак стигнаха до почетен гол. Луис Алберто намери Хоакин Кореа в наказателното поле на хегемона и топката се озова в мрежата зад Нойер.

Последва нов удар на Коре, но този път Нойер се намеси и отби насочената към долния му ляв ъгъл топка. Последва доста спокоен период откъм интересни положения, а домакините често залагаха на балтии, за да спрат устрема на мюнхенци.

Десетина минути преди края на редовното време Левандовски си спря майсторски с гръб към вратата от трудна ситуация, завъртя се и шутира с левачката, но Пеп Рейна спаси.


Лацио - Байерн Мюнхен 1:4

0:1 Роберт Левандовски - 9'
0:2 Джамал Мусиала - 24'
0:3 Лерой Сане - 42'
0:4 Франческо Ачерби - 47', автогол
1:4 Хоакин Кореа - 49'