Треньорът на европейския клубен шампион Байерн Мюнхен – Ханзи Флик, заяви, че Мануел Нойер е предимството на баварците пред ПСЖ.

Двата гранда се изправят един срещу друг утре на "Алианц Арена" в повторение на последния финал на турнира. През лятото баварците се наложиха с 1:0, а вратарят им се отличи с няколко фамозни намеси.

Сега битките са от 1/4-финалите, но голмайсторът на германците Роберт Левандовски пропуска утрешния мач заради контузия, получена с националния отбор на Полша.

"Във финала Нойер се представи блестящо. Дали това ще е в главите на нападателите на ПСЖ? Не знам. Но да имаме вратар от световна класа е наше предимство", заяви Флик.

Той добави, че сега французите са различен отбор от финала и мачовете няма да имат нищо общо. "ПСЖ не се е променил много от лятото, но е с нов треньор. Трябва да сме подредени", каза спецът.

Той каза още, че Байерн не е бил твърде активен в атака при победата над РБ Лайпциг в последния кръг от Бундеслигата, което може да се дължи на отсъствието на Левандовски. "Сега трябва да сме малко по-уверени и решителни в предни позиции. ПСЖ има солидна защита и изключителни нападатели", допълни Флик.