Байерн Мюнхен смаза Залцбург със 7:1 в осминафинален мач-реванш на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена". Така момчетата на Юлиан Нагелсман се класираха на четвъртфиналите с общ резултат 8:2.

Вихреното начало и пред двете врати загатна за непредсказуем дуел, но надеждите за някаква интрига бяха изпепелени рано-рано. Още до средата на първото полувреме Роберт Левандовски оформи своя хеттрик, макар и с помощта на две дузпи.

Серж Гнабри окончателно отказа "биковете" от съпротивата в 31-ата минута, когато и темпото на мача спадна видимо. Девет минути след почивката Томас Мюлер заби пети гол във вратата на "биковете", които бяха отсрамени от Кяергаард четвърт час по-късно.

Това обаче вбеси баварците, които вкараха нови два гола в рамките на три минути чрез Мюлер и Лерой Сане. 


Прекрасна комбинация от домакините още в първата минута изправи зрителите на крака. Лерой Сане чукна за Томас Мюлер, който отигра светкавично за Роберт Левандовски, но вратарят Филип Кьон спаси.

Гостите не само не се смутиха, но моментално показаха зъби и малко след това пропуснаха златна възможност да залеят своя именит противник с леден душ. Николас Капалдо получи в наказателното поле и шутира, но в последния момент беше блокиран от Никлас Зюле.

Малко след изтичане на десетата минута Байерн получи дузпа, която беше напълно редовна - Левандовски скри топката на Максимилиан Вьобер и защитникът на "биковете" изрита нападателя без топка, като за капак го хвана и за фланелката. Полякът запази самообладание и реализира в долния ляв ъгъл.

Австрийците пропуснаха нова добра възможност чрез Зайвалд и това им струваше скъпо, защото в средата на първата част Вьобер отново ритна Левандовски и VAR "назначи" втора дузпа за Байерн, въпреки първоначалното решение на рефера Клеман Тюрпен да отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Левандовски забави крачка при изпълнението и отново прати топката в долния ляв ъгъл.

Приказката за Левандовски се оформи в 23-ата минута, когато той вкара третия си гол за вечерта. Атаката започна от Мануел Нойер, а Мюлер изведе Левандовски. Кьон не разчете излизането си напред и беше прехвърлен от Роберт, който направи успешна добавка пред голлинията след удара на кълбото в гредата.

Беше изминал половин час игра, когато Байерн нанесе четвърти тежък удар след успешно отнета топка. Кингсли Коман пусна вдясно за Серж Гнабри и германецът вкара с лекота като на тренировка. До почивката и двата отбора намалиха темпото, тъй като интригата се беше изпарила.

В началото на второто полувреме най-успешният германски реализатор в Шампионската лига Томас Мюлер също се разписа. Джошуа Кимих и Лерой Сане разиграха отбраната на Залцбург и Мюлер заби топката в долния десен ъгъл след хубаво завъртане.

Двайсетина минути преди края на редовното време Залцбург все пак вкара почетен гол в Мюнхен. Влезлият като резерва Мауриц Кяергаард напредна отляво и вкара като на шега в горния ляв ъгъл.

В 83-та минута Байерн зашлеви Залцбург за шести път и отново Мюлер наказа гостите. Той комбинира с Левандовски и Сане, след което вкара от движение с левия крак. Две минути след това и Сане успя да се разпише с пробив отляво и кинжален изстрел по диагонала.

 

Байерн Мюнхен - Залцбург 7:1

1:0 Роберт Левандовски - 12', дузпа
2:0 Роберт Левандовски - 21', дузпа
3:0 Роберт Левандовски - 23'
4:0 Серж Гнабри - 31'
5:0 Томас Мюлер - 54'
5:1 Мауриц Кяергаард - 71'
6:1 Томас Мюлер - 83'
7:1 Лерой Сане - 85'