Байерн Мюнхен срази Байер Леверкузен с 4:0 в мач от осмия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена". Така хегемонът събра 15 точки и излезе втори, докато "аспирините" са едва 16-и с пет пункта.

Баварците най-после изиграха силно първо полувреме след неудачите в предходните четири кръга (три равенства и поражение) и на почивката имаха класически аванс.

Над всички беше Джамал Мусиала, записал гол и две асистенции още до 39-ата минута, в която пък Садио Мане сложи край на головата си суша и се разписа. Преди това още в третата минута Лерой Сане бе открил резултата.

Вратарят на гостите Храдецки спаси тупалки на Мане и Матайс Де Лихт при рестарта на играта, но десетина минути след началото на второто полувреме капитулира. Вторият гол на Мане за вечерта обаче беше отменен от VAR заради нарушение на Де Лихт. Мусиала пък за пореден път "скри" топката на противника с шеметен пробив.

В средата на втората част Байер най-после създаде реално голово положение, но Мануел Нойер показа страхотния си рефлекс и спаси с крак.

В 84-ата минута Томас Мюлер вкара един от най-лесните голове в кариерата си, възползвайки се от подхлъзване на вратаря Храдецки в пеналта. Интересното е, че световният шампион за 2014 година се извини на противника и демонстрира неудобство от създалата се ситуация.

Така първата сериозна криза в Мюнхен под ръководството на младия треньор Юлиан Нагелсман изглежда поне "замразена". Припомняме, че за първи път от сезон 2001/02 насам Байерн нямаше победа в четири поредни кръга в Бундеслигата. Тогава серията дори продължи до 7 мача, докато сега влезлият в поредица от 10 поредни титли баварски колос най-после пое по прав път.

 

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен  4:0

1:0 Лерой Сане - 3'
2:0 Джамал Мусиала - 17'
3:0 Садио Мане - 39'
4:0 Томас Мюлер - 84'