Халфът Леон Горецка вярва, че ще играе за Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд в събота, въпреки че е с контузия от приятелския двубой на германския национален отбор срещу Белгия на 28 март.

Халфът получи травма при поражението на Бундестима с 2:3 срещу "червените дяволи" късно снощи и беше заменен принудително още през първата част.

"Усуках глезен, но трябва да бъда добре за събота", заяви Горецка пред медиите след края на срещата.

Баварците загубиха първото място в шампионата на Германия от Борусия Дортмунд, но имат шанс да си го върнат, ако победят "жълто-черните" в края на седмицата. Новият старши треньор на "червените" Томас Тухел ще дебютира срещу бившия си отбор.

"Нормално е да не искам да бъда част от състава, чиято серия от шампионски титли може да бъде прекъсната. Нормално е да бъдем под напрежение. Сами сме си виновни за тази ситуация. Винаги гледаме към първото място, а сега играем у дома. Няма съперник, срещу когото да не бъдем фаворити", каза още Леон Горецка, който призна, че е бил изненадан от треньорската смяна в Байерн.

"Юлиан Нагелсман е голям треньор и невероятен човек. Не очаквахме тази смяна сега, но имаме огромно уважение към Томас Тухел и постигнатите от него успехи", каза още опитният 28-годишен халф.