Нападателят на Барселона Роберт Левандовски проговори за времето си в Байерн Мюнхен. В периода 2014-2022 година полякът успя да стане голмайстор №2 в цялата история на баварците, нанизвайки невероятните 344 гола в 375 мача за клуба във всички турнири.

"Разбира се, че щях да продължавам да ходя на работа в Байерн до края на договора с, но не с радост, а по задължение. Не исках да изпитвам такова чувство, това нямаше да се отрази добре нито на мен, нито на клуба. Юлиан Нагелсман нямаше нищо с желанието ми да премина в Барса", заяви Левандовски пред списание "Шпорт Билд".

"Неговото уволнение е изненада за мен. Но Тухел е супер треньор и може да спечели много трофеи с Байерн. При Ханзи Флик всичко беше супер в Байерн, ние имахме силни мачове и спечелихме много трофеи. Но в края той също си тръгна. Аз не можех да го приема, за мен това беше смешно. Но футболът е такъв, а аз съм само една малка част от него."

"Моето най-хубаво време в Байерн Мюнхен беше при Ханзи Флик. Ние спечелихме всичко възможно и аз най-после сбъднах мечтата си да спечеля Шампионската лига. Беше едно прекрасно време", добави Левандовски.