След 351 дни Мануел Нойер (37 години) отпразнува завръщането си срещу Дармщадт. Офанзивният отбор около Джамал Мусиала (20 години) му направи повече от успешен дебют. В крайна сметка рекордните шампиони отбелязаха невероятните осем гола. Но дали Нойер ще празнува такива победи с Байерн през следващия сезон, все още не се знае, защото договорът му изтича през лятото.

Сега шефът на Байерн Ян-Кристиан Дреесен (56) коментира евентуално удължаване на договора на номер едно на Мюнхен. „Той вече се завърна. Мисля, че трябва да го оставим да играе. Тогава ще седнем заедно спокойно в точното време“, каза изпълнителният директор на „Blickpunkt Sport“.

Дреесен обясни още: „Част от нашето ДНК на Байерн е да задържаме играчи за дълго време, които заслужават и с които сме празнували големи триумфи, а Мануел е един от тези играчи. Ако той се върне в правилното състояние, защо трябва ние не продължаваме ли по пътя заедно?" Признаците за удължаване определено са положителни.

Удължаването на договора с Мусиала (контракт до 2026 г.) вероятно ще бъде малко по-трудно. Това обаче не е по вина на Байерн. „Много бих искал той да остане в Байерн за цялата си кариера. Джамал вече е фантастичен футболист и има толкова невероятни умения с толкова много възможности да продължи да се подобрява“, подчерта Дреесен.

Но не той е отговорен за преговорите, а по-скоро новият му спортен директор Кристоф Фройнд (46). Предстои да видим дали австриецът ще успее.