Тотнъм не планира да уволнява Маурисио Почетино след срамното 2:7 срещу Байерн и колебанията във Висшата лига от началото на сезона, а причината е съвсем прозаична: неустойката, която наставникът трябва да получи. 

Според „Дейли Мейл“ Шпорите ще трябва да платят на аржентинеца 32 милиона паунда, ако прекратят договора му по-рано, което естествено гарантира, че той ще остане на поста си. 

Единственият шанс контрактът да бъде прекратен преждевременно, е ако друг  клуб поиска специалиста и съответно плати част от сумата, което обаче е малко вероятно да се случи. 

Другата опция е ако наставникът сам поиска да си тръгне и съответно се откаже от сумата или от част от нея. Има слухове, че от началото на сезона Почетино изглежда дистанциран до някаква степен от отбора. Заради това, че често е доста умислен част от играчите смятат, че той не е сигурен за бъдещето си. 

Смята се, че част от футболистите не са напълно доволни от тактиката му в мачовете, а и специалистът не се притеснява да оставя основни фигури на пейката в дадени мачове, което допълнително създава напрежение.