Отборът на Тотнъм понесе сериозен удар по амбициите си за силно представяне във Висшата лига през този сезон, след като загуби двама основни играчи до края на годината. Извън игра през следващите два месеца ще бъдат централният защитник Мики ван де Вен и халфът Джеймс Мадисън.

Ван де Вен напусна принудително терена през първото полувреме за загубата от Челси в понеделник, като мениджърът на "шпорите" Анге Постекоглу разкри, че той е с разтегнато сухожилие. Мадисън изпитваше болки в глезена след срещата със "сините", като първоначално се мислеше, че проблемът не е сериозен, но и той ще прекара известно време в лазарета. "Ситуацията с Мадръс е много по-лоша, отколкото си мислехме. На следващия ден нещата не изглеждаха добре, изпратихме го за скенер и най-вероятно е аут до края на годината", каза Постекоглу, който вчера бе награден за Мениджър на месеца във Висшата лига за трети пореден път.

Извън игра за около месец ще бъде и нападателят Ричарлисон, а за днешния мач с Уулвърхемптън наказани са бранителите Кристиан Ромеро и Дестини Удоджи.