Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо беше бесен след загубата с 1:2 от Манчестър Сити в голямото дерби от 4-ия кръг  Висшата лига, играно на "Олд Трафорд".

Специалния разкритикува футболистите си за представянето им през първото полувреме на сблъсъка и обвини главния съдия Марк Клатенбърг. Според него реферът не е дал две дузпи за "червените дяволи" и е трябвало да покаже червен картон на вратаря на "гражданите" Клаудио Браво.

"Има няколко играчи, които категорично бих сменил, ако мачът започваше сега. През първото полувреме играхме на ниско ниво, липсваше ни скорост и бавно взимахме решение. Топката се губеше лесно в елементарни ситуации и си платихме за тези грешки".


"Но това е футболът. Понякога играчите разочароват своите мениджъри. Второто полувреме беше съвсем различно. Играхме смело и достойно и заслужавахме да вкараме втори гол. Сити обаче направи смени, с които ни се противопостави", каза Моуриньо, след което подхвана и Марк Клатенбърг.

"Адски съм разочарован от две решения му. При първото трябваше да изгони Браво и да даде дузпа за нас. Сигурен съм, че ако беше извън наказателното поле, щеше да направи точно това. Ако Руни или Фелайни бяха направили подобно нещо, щяха да ги изгонят".

"Ситуацията с Отаменди също е чиста дузпа. Игра напълно умишлено с ръка. Той отлично знаеше къде е ръката му и какво прави с нея, така че това е дузпа", завърши разочарованият Моуриньо.