Манчестър Сити победи четвъртодивизионния Порт Вейл с 4:1 в мач от третия кръг за ФА Къп.

Първата интересна атака беше за гостите, но постепенно "гражданите" взеха инициативата и започнаха да налагат превес. Фодън пропусна две добри възможности, но в средата на първото полувреме свирепата тупалка на Зинченко извън наказателното поле изведете Сити напред.

Давид Силва разтресе гредата малко след това и неговата грешка беше наказана в 35-ата минута от Том Поуп, който успя да изравни с глава.

Носителят на трофея все пак успя да си върне аванса в резултата още преди почивката чрез Серхио Агуеро, който засече центрирането на Фил Фодън. В основата на опасната акция беше Давид Силва, а системата VAR ликвидира съмненията, че Кун е бил в положение на засада. 

Малко след почивката Браун спаси удар с глава на Берналдо Силва, но преди изтичането на час игра Сити поведе с 3:1. Автор на попадението беше младият Харууд-Белис, получил топката от Стоунс. VAR отново провери ситуацията и голът беше зачетен.

Двайсетина минути преди края двата отбора си размениха по една опасна акция в рамките на минута. Първо интригата можеше да приключи, но Фодън пропусна, а след това на отсрещната врата Конлън пропусна уникална възможност да вкара напрежение в мача.

Фодън все пак се реваншира за пропуските и в 76-ата минута реализира третия си гол за сезона, а в основата беше страхотното подаване на Илкай Гюндоган.


Манчестър Сити - Порт Вейл 4:1

1:0 Зинченко - 20'
1:1 Поуп - 35'
2:1 Агуеро - 42'
3:1 Харууд-Белис - 58'
4:1 Фодън - 76'