Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изпревари легенди като сър Алекс Фъргюсън,  Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти след снощната победа на "гражданите" с 2:1 срещу Реал в Мадрид.

Каталунецът вече има повече победи в елиминационни мачове на турнира от споменатите трима негови колеги. Това беше 28-и успех за Гуардиола на елиминации, докато Фърги, Специалния и Карлето остават с 27.

Пеп, който изведе Барса до два триумфа през 2009 и 2011 година, не е бил на финал от последния си успех с каталунския гигант. С Байерн Мюнхен той игра три поредни полуфинала, а със Сити дори не може да достигне до последната четворка.

Гуардиола стана и мениджърът с най-много победи срещу Реал Мадрид през този век, изпреварвайки Диего Симеоне и Ернесто Валверде, които имат по 10.

За Пеп снощният успех беше под №6 на стадион "Сантяго Бернабеу", което също е рекорд.Той е едва вторият мениджър в историята, който печели две гостувания на Реал в Шампионската лига, след като стори това с Барселона на полуфиналите в турнира през 2011 година. Другият е Отмар Хитцфелд.

Гуардиола обаче е първият, който го прави с два различни клуба, тъй като Генерала го бе сторил с Байерн Мюнхен.