Шампионската лига се завръща тази седмица с порция от звездни сблъсъци, а френският вестник "Екип" подгря Турнира на богатите в Европа със собствена анкета за най-добър клубен треньор в света. 

Двама от Топ 3 ще се изправят един срещу друг още в петък - Ман Сити на Пеп Гуардиола е домакин на Реал Мадрид, а Белия балет има да наваксва изоставане от 1:2 след първата среща.

Въпреки че Пеп е фаворит да продължи напред в ШЛ, в анкетата на "Екип" неговият съперник Зидан бе посочен за най-добър клубен треньор в момента. 

"Другите двама, които му оспорват короната, са Гуардиола и Юрген Клоп, но заради своите успехи от 2016 година насам, подкрепени от спечелената шампионска титла в Ла Лига, французинът безспорно заслужава да се нарече номер едно и засенчва своите колеги. Защо? Клоп има по-ниска успеваемост във финалите, докато Пеп никога не е печелил ШЛ без Меси", аргументира избора си авторитетното издание, цитирано от "Тема спорт".

Треньорът на Реал бе подценяван от мнозина, но ден след ден изгради сериозна репутация в макар и кратката си треньорска кариера. Трите поредни триумфа в ШЛ по време на първия престой начело на Белия балет ще останат незабравими, а Пеп Гуардиола в петък има шанса да стане първият изобщо, който е успял да отстрани Зидан в елиминации на турнира. 

Двамата са машини за трофеи. Пеп, който е по-опитен, печели отличие средно на всеки 22 мача (общо 29 купи), а Зидан го прави средно на 19 срещи (има 11 трофея).

Наскоро и "Франс футбол" направи анкета за най-добър треньор, в която Зидан спечели с 57% от вота. Двамата с Пеп са почти набори. Французинът е на 48 години, каталунецът е на 49. 

"За разлика от Зизу, който започна по-скоро своята кариера, Пеп попадаше в Топ 5 на треньорите и преди 10 години заедно със сър Алекс, Анчелоти, Венгер и Мауриньо, но въпросните четирима вече паднаха от върха на пирамидата", добавя "Екип".

Друг интересен факт, който съпоставя двамата съперници, е сумата за трансфери. Реал е похарчил "едва" 378 милиона евро за играчи при Зидан, докато Пеп в Сити е пръснал над двойно повече - 781,41 милиона.