Манчестър Сити продължава впечатляващата си серия и записа 18-а поредна победа във всички турнири. "Гражданите" се наложиха над Арсенал на "Емиратс" с 1:0.

Единственото попадение в срещата бе дело на Рахийм Стърлинг, който донесе 3-те точки с гол още във втората минута.

И днес отборът на Пеп Гуардиола показа, че трудно среща съпротива във Висшата лига тази година и съвсем заслужено се поздрави с успеха.

Кевин Де Бройне започна титуляр за пръв път от месец насам, когато получи контузия в двубоя с Астън Вила.

От другата страна, Арсенал продължава с неубедителните си изяви в шампионата и има едва една победа в последните 5 мача. Тя дойде в предния кръг, когато тимът, воден от Микел Артета, победи Лийдс с 4:2.

"Топчиите" остават на незавидното 10-о място в класирането с 34 точки, докато Сити запази аванса си на върха с 59 пункта, с десет повече от втория Лестър.

През седмицата за Арсенал предстои реванш от 1/16-финалите в Лига Европа с Бенфика, като резултатът от първия мач е 1:1.

В сряда "гражданите" пък излизат в първи 1/8-финален сблъсък срещу Борусия Мьонхенгладбах от Шампионска лига.


Двубоят започна отлично за Манчестър Сити и гостите поведоха още във втората минута. Рияд Марез получи топката на десния фланг и от своя страна центрира брилятно към Стърлинг, който стреля неспасяемо с глава от близко разстояние.

Защитата на "артилеристите" се пропука отново малко по-късно, но този път Стърлинг се засуети и позволи на Бернд Лено да улови.

"Гражданите" продължаваха да бъдат по-активният отбор. В средата на първата част Марез нахлу на скорост в наказателното поле на домакините, но изстрелът му бе блокиран.

Първият точен удар от футболистите на Арсенал дойде след като измина половин час игра. Тиърни опита да застраши Едерсон от разстояние, но бразилският страж се намеси убедително.

До края на полувремето "топчиите" имаха възможност да възстановят равенството, но изстрелът на Никола Пепе срещна външната част на мрежата.

След почивката "небесносините" отново започнаха по-агресивно и рано можеха да удвоят своя аванс. Зинченко и Де Бройне направиха опити да отбележат ново попадение, но те не бяха увенчани с успех.

В 55-ата минута човекът във форма за Сити – Илкай Гюндоган, стреля от границата на пеналтерията, обаче Лено прояви добър рефкелс и изби в корнер.

Четвърт час преди края на срещата Букайо Сака се оказа на добра стрелкова позиция, но се подхлъзна в най-неподходящия момент и така и не успя да нанесе удар.

В 80-ата като по чудо гостите не вкараха втори гол. Жезус намери чудесно Жоао Кансело, който обаче от непосредствена близост не намери целта.

Арсенал – Манчестър Сити 0:1

Голмайстори:

0:1 – Стърлинг 2‘

Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг (Луис – 82‘), Мари, Тиърни, Елнени (Себайос – 86‘), Джака, Сака, Йодегор (Лаказет – 73‘), Пепе (Смит-Роу – 73‘) , Обамеянг

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Силва, Фернандиньо, Де Бройне (Жезус – 63‘), Марез, Гюндоган, Стърлинг