Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола спечели наградата за Мениджър на сезона, след като триумфира с Висшата лига и Купата на Лигата.

„Гражданите“ приключиха на 12 точки пред втория в таблицата и градски съперник Юнайтед, като завоюваха и четвърти последователен трофей от турнира за Купата на Лигата, след като надвиха Тотнъм с 1:0 на „Уембли“ през април. Съставът се изправя срещу Челси във финала на Шампионска лига на 29 май. 

Испанецът грабна отличието за втори път след рекордния за Сити сезон 2017/18 – кампания, в която тимът спечели шампионската титла на страната и стана първият английски клуб в историята на висшия футболен ешелон, който достига границата от 100 точки.

Гуардиола пребори конкуренцията на Марсело Биелса (Лийдс), Даниел Фарке (Норич), мениджъра на женския тим на Челси Ема Хейс, Дейвид Мойс (Уест Хем) и Брендан Роджърс (Лестър) за трофея на Сър Алекс Фъргюсън. 

„Щастлив съм да спечеля тази награда за втори път, но отличие като това е възможно само ако един мениджър е заобиколен от топ професионалисти. Играчите ми бяха фантастични – тяхната отдаденост и професионализъм не липсва никога, дори в сезон, който беше най-предизвикателният за всички нас. Щабът ми също заслужава големи похвали. Наградата е посветена и споделена с тях“, каза испанецът, цитиран от БНР.

Хейс стана първият мениджър на женски тим, който попадна сред шестте номинирани за Мениджър на годината. Тя бе определена за Номер 1 при жените за сезона, след като изведе лондонския клуб до последователни титли, триумф за Купата на Лигата и първи финал в Шампионска лига, където отборът отстъпи на Барселона с 0:4.