Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола определи съперничеството с Юрген Клоп и Ливърпул като най-голямото в треньорската си кариера.

Гуардиола има паметни съперничества като треньор на Барселона срещу Жозе Моуриньо и Реал Мадрид, както и като наставник на Байерн Мюнхен отново срещу Клоп, който по това време води Борусия Дортмунд, но счита, че Ливърпул е най-трудният му съперник досега.

Сити приема Ливърпул в неделя във възлов мач за титлата в Англия. Тимът на Гуардиола води в точка пред втория Ливърпул.

"Когато се пенсионирам и се посветя на голфа, ще си спомням, че най-голямото съперничество беше с Ливърпул. Когато постигнете 100 точки за един сезон и след това и 98 точки, имате нужда от някой, който да ви конкурира и да ви тласка напред", каза цитираният от БТА Гуардиола пред репортери.

"Поради тази причина (Роджър) Федерер, (Рафа) Надал и (Новак) Джокович бяха на върха толкова дълго, защото конкуренцията помежду им ги държеше във форма", добави Гуардиола.

Треньорът на Сити каза още, че много уважава Клоп и дори ще покани германския мениджър да изпие чаша вино с него.

"Ако победим, ще се радвам. Юрген прави световния футбол по-добро място за живеене. Опитвам се да имам добри отношения с всички мениджъри. Клоп е добър човек, нямам проблеми с него."

Гуардиола каза, че никога няма да играе за равенство в живота си, но призна, че не е сигурен, че победата ще направи Сити фаворит за титлата.

"Това ще бъдат огромни важни три точки, но остават седем мача, 21 точки и много неща, свързани с Шампионската лига и ФА Къп. Знаем колко е важно," каза той.