Преди няколко месеца Кайл Уокър беше замесен в скандал, когато се разбра, че има две паралелни връзки и изневерява на Ани Килнър, от която има четири деца. Въпреки че има договор с Манчестър Сити до средата на 2026 г., той може да напусне Висшата лига, за да избяга от прожекторите на камерите и бъдещето му ще бъде в Саудитска Арабия.

33-годишният ляв бек, който играе и в националния отбор на Англия, обмисля преминаване в екзотичното първенство и заради бившия му съотборник Рияд Марез, който отиде в Ал-Ахли.

"Кайл мисли за бъдещето си след Висшата лига и смята, че преместването в Саудитска Арабия може да бъде идеално за него, Ани и децата му. Той говори с Рияд за футболните клубове там и за живота на хората, очевидно начинът на живот е много различен", съобщи близък до играча, цитиран от "Труд".

Желанието му да емигрира се дължи на скандала, в който е замесен. „Кайл обича да играе за Манчестър Сити и е фен на клуба, но главата му витае в облаците и той мисли какво го чака в бъдеще, когато времето му във Висшата лига в Англия приключи. Разговорите с Рияд му отвориха очите каква би била реалността, ако той се премести там", добави източникът.

„Това е нещо, което са обсъждали. Ани би била готова да се премести там в даден момент с децата си. Разбира се, ще има много по-малко обществено внимание върху него, особено след последните няколко месеца на смут, който се прояви толкова публично“, добавя още близкият до играча източник.