2024 г. до момента се получава много добра за национала Илия Груев с екипа на “Лийдс”.  За общо 14-те си мача през нея като титуляр - 11 в Чемпиъншип и 3 в турнира за купата на Англия, 23-годишният опорен халф получи редица комплименти от мениджъра Даниел Фарке, медии и феновете на йоркширци.

Този фурор на нашия футболист доведе и до промяна на сумата, на която е оценяван. Меродавното в световен мащаб издание transfermarkt актуализира пазарната стойност на Груев, естествено, нагоре и тя вече е 5 млн. евро, показва проверка на „24 часа“.

При пристигането му в “Лийдс” бе 3 млн. Преминаването на Илия от германския “Вердер” в емблематичния английски клуб за 6,5 млн. доведе до промяна на цената му и тя бе закована на 4,5 млн.

През първата част от сезона във II ниво на английския футбол българинът имаше предимно кратки участия като резерва и едва 2 пъти бе титуляр. Затова в края на 2023 г. пазарната му стойност бе смъкна на 4 млн. от transfermarkt.

Сега Груев записва своя връх в това отношение. Със силните си игри той помогна на “Лийдс” вече да е втори във временното класиране. По веднъж бе избран за играч на мача в първенството и за купата. Освен това бе номиниран за №1 в Чемпиъншип през февруари.