Фенове на Манчестър Сити и Ливърпул се биха по време на 1/4-финалния реванш от Шампионска лига между двата отбора, спечелен от "червените" с 2:1.

Конфликтът на стадион "Етихад" възникнал след изравнителния гол на Мохамед Салах в 55-ата минута, който сложи точка на спора. Тогава запалянковците на мърсисайдци скочили от радост, след което били атакувани поне от двама привърженици на "гражданите".

Заформилото се меле с ръце било бързо прекратено от полицията, а след конфликта единият от участниците е задържан. Пред реванша полицията в Манчестър засили мерките за сигурност на "Етихад", тъй като имаше опасения, че много фенове на Ливърпул са се сдобили с билети за домакинските сектори.

Двата града са на разстояние едва от 50 км, заради което бяха взети допълнителни мерки и маршрутът на Мохамед Салах и компания беше с променен курс, за да се предотвратят ексцесии.

Ливърпул се класира на 1/2-финалите в Шампионска лига с общ резултат 5:1 и в петък ще научи следващия си съперник. Сред четирите най-добри отбора в турнира е и Рома, който изненадващо елиминира Барселона след знаменит успех с 3:0 в Рим.

Тази вечер са останалите два реванша – Реал Мадрид приема Ювентус и има преднина от 3:0 от първата среща в Торино, докато Байерн Мюнхен е домакин на Севиля (2:1).