Президентът на УЕФА Александър Чеферин е доволен, че проектът за Суперлигата е претърпял провал.

"Нямаше нищо "супер" в тази Суперлига и логично историята приключи. Сега могат да правят каквото си искат. Това е тяхна работа. Сигурен съм, че и юридически, и морално УЕФА е права. Сигурен съм, че ще спечелим в съда", каза Чеферин, цитиран от БТА.

"Те твърдят, че УЕФА държи монопол, а ние вярваме, че УЕФА няма монопол. Ако желаят, могат да играят в свои турнири, но е странно, че искат да създадат свой собствен турнир и в същото време искат да продължат да играят в нашите турнири. За мен обаче това е затворена тема. Може би някой от тях продължава да настоява за този проект. Но има хора, които все още настояват, че земята е плоска", каза Чеферин.

Както е известно през април 2021 година 12 европейски клуба обявиха създаването на Европейската суперлига. В него влизаха испанските Реал, Атлетико, Барселона, италианските Милан, Интер, Ювентус, както и английските Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм. По-късно повечето клубове оттеглиха подкрепата си след негативни реакции сред футболната общественост.

Снимка: БГНЕС