Треньорският щаб на Лудогорец направи три проме­ни в състава, който ще участва в Лига Европа, спря­мо този, на който разчита­ше в Шампионската лига през есента. В сайта на УЕФА вече бе публикувана групата от играчи, които ще са на разположение на Георги Дерменджиев за 1/16-финалните сблъсъци с датския шампион Копенхаген, като се очаква днес списъкът да бъде потвърден официално.

Първият двубой е след 10 дни - на 16 февруари от 20:00 часа на стадион "Васил Левс­ки" и ще бъде предаван пряко по БНТ 1. Реваншът е седми­ца по-късно, като мачът на стадион "Телиа Паркен" ще стартира в 22:05 ч. За тези сблъсъци треньорът се от­каза от вратаря Милан Борян, както и от защитниците Витиня и Георги Терзиев – те бяха сред карто­текираните в европейската централа през есента, пише "Тема спорт". Вместо тях Дерменджиев е вклю­чил новите попълнения – бра­зилския вратар Ренан, който дойде от Авай, и нападателя Жоао Па­оло, привлечен от Ботев (Пловдив). С права се е сдобил и Александър Василев – през есента той игра като прео­тстъпен в Берое.

Изваждането на Милан Бо­рян е ясен знак, че в близките дни ще бъде финализиран не­гов трансфер. Сериозни апе­тити за него има Заглебие (Любин). В момента двете страни уточняват дали канадският национал ще бъде взет през пролетта под на­ем или ще бъде откупен от поляците. Отсъствието на Витиня от списъка не е изненадващо. Той дълго време лекува контузия в ко­ляното и няма да е готов за срещите с Копенхаген. Геор­ги Терзиев пък през този се­зон така и не успя да спечели доверието на треньора и тотално загуби битката с другите трима централни бранители – Козмин Моци, Игор Пластун и Хосе Паломино.