ЦСКА - Клуж, среща от Лига Европа, група "A", стадион "Васил Левски", начало 19.55 часа.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба. От тях 4 победи и 2 равенства в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Клуж във всички турнири: Общо 6 победи и 4 равенства. От тях 3 победи и 1 равенство в последните 4 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев също обяви, че шансовете на двата отбора са "50/50”. Специалистът дори се пошегува, че желанието му е ЦСКА да вкара два гола в първите две минути.

"Армейците" винаги през годините са доказвали, че са евробойци и без съмнение ще направят и невъзможното да вземат поне точка от Клуж.

Защитникът Пламен Гълъбов на 90% отпада от сметките за титулярния състав за мача. Той не тренира на пълни обороти с основната група футболисти и се подготвя на облекчен режим. Вариантите са два - Тибо Вион и Иван Турицов.

Задачата не е лесна, тъй като на Турицов му липсва игрова практика, а Тибо Вион все още не е в оптимална форма. Белчев няма други кадрови проблеми и ще излезе с най-доброто, с което разполага за този момент.

От своя страна Клуж три пъти поред стана шампион на Румъния. Клуж не е нищо особено, но разчита безусловно на един компонент – обиграността на играчите. Сумарно титулярният състав на румънския шампион е с 1500 мача за клуба.

Сравнението с ЦСКА по този показател е поне пет пъти повече. Това е огромното предимство на Дан Петреску, което го прави успешен в Румъния. Петреску има привилегията да разполага с дълга пейка, чрез която може да променя хода на мачовете.

Планът на Дан Петреску за мача в София е ясен – стабилно отзад, а отпред ще се изчаква моментът за решаващ удар.

Скандален турски съдия пък получи наряд за мача на ЦСКА. Това е 34-годишният турчин Халил Умут Мелер, който преди години сериозно посече "армейците" в Европа.

През годините ЦСКА е доказвал, че всеки мач в Европа е по-различен от останалите. Базел и БАТЕ последни го усетиха. Дано сега и румънците от Клуж си тръгнат с наведени глави. Прогнозираме ЦСКА да вземе поне точка от този мач.

Резултат: ЦСКА - Клуж 1:1