Германският Айнтрахт Франкфурт ще играе срещу шотландския Глазгоу Рейнджърс на финала в Лига Европа за този сезон. 

В дългоочаквания реванш на стадион "Дойче Банк Парк" във Франкфурт Уест Хям остана с човек по-малко още в 19-та минута, когато първоначалният жълт картон на Аарън Кресуел беше заменен от директен червен такъв, тъй като защитникът се оказа последен в отбрана при задържането на Йенс Хауге.

Само седем минути след това "орлите" клъвнаха своя противник - хубаво подаване отдясно на Ансгар Кнауф задължи останалия напълно непокрит в пеналта Рафаел Боре да реализира и последният не сбърка.

Като цяло "чуковете" изиграха прилично първо полувреме и макар инициативата да беше на страната на домакините, двата отбора имаха само по един точен удар, а в общия брой на стрелбите англичаните изненадващо дори имаха лек превес. Прекрасна възможност се откри пред Курт Зума, но топката беше изчистена пред голлинията на германците.

Умората в редиците на лондончани започна да се усеща от рестарта на играта, но пък Айнтрахт залагаше на неточни стрелби, докато опитите на Уест Хям през второто полувреме бяха блокирани. За капак четвърт час преди края на редовното време беше изгонен и мениджърът на "чуковете" Дейвид Мойс. В последната минута Сучек стреля опасно, но покрай гредата, а с това сякаш се изпари и последната надежда на островитяните, които загубиха и двата мача с обща голова разлика 1:3.

На стадион "Айброукс" Глазгоу Рейнджърс сензационно победи РазенБалшпорт Лайпциг с 3:1, след като загуби преди седмица в Германия с 0:1. Така британците печелят с общ резултат 3:2, взимайки втори германски скалп този сезон след този на Борусия Дортмунд.

Джеймс Тавърниър и Глен Камара обърнаха развоя на нещата срещу "биковете" от Лайпциг. Кристофър Нкунку изравни везните двайсетина минути преди края на редовното време, но десет минути след това Джон Лундстрам вкара скъпоценния гол за Рейнджърс.

Финалът на Лига Европа е на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля на 18 май.