Капитанът на Франция Патрис Евра обяви, че ще свика официална пресконференция по-късно тази седмица, на която ще разкрие всички детайли около скандала в щаба на "петлите".

Както е известно, носителите на световната титла от 1998 година отпаднаха безславно от Мондиала в ЮАР, след като записаха две загуби и едно равенство. Последното поражение дойде вчера срещу домакина с 1:2.

Евра пропусна резила с "Бафана-Бафана", тъй като бе оставен от Доменек на резервната скамейка заради скандала му с кондиционния треньор, който именно разкри пред медиите, за словесните подвизи на Анелка.

"Сега е моментът да се извиним и да помислим за начина, по който се чувстват милиони французи. Извинението ми е отправено директно към тях, но няма да говоря в детайли, ще дам пресконференция през седмицата", сподели Евра пред френския канал Ти Еф 1.

"Наистина съчувствам на французите, които страдат от този провал. Исках да се извиня още вчера, но ми бе забранено от треньора. Те трябва да знаят истината, трябва да знаят какво точно се случи и как се стигна до този провал."