Нападателят на Ница Марио Балотели е бил убеден да остане в клуба от новия треньор Патрик Виейра, въпреки че има оферти от пет отбора, включително един от Китай.

Болотели ядоса феновете на Ница, след като пропусна няколко тренировки на тима през лятото, след което реши да остане трети сезон в клуба. Решението му беше потвърдено официално в понеделник. 

"Имах намерение да напусна и ръководството знаеше това", каза Балотели в интервю за клубния телевизионен канал и добави, че една от офертите е била от Олимпик Марсилия.

"Разбирам феновете, но и те трябва да ме разберат. Ница не играе в Европа, а Марсилия участва в евротурнирите. Решението ми няма нищо общо с феновете, гледам кое е най-доброто за мен. Но в крайна сметка оставам тук", каза нападателят, който има 43 гола в 66 мача за Ница.

Балотели, който в кариерата си е играл още за Милан, Интер, Манчестър Сити и Ливърпул, добави, че Виейра е "повлиял 80 процента на решението ми". 

"Това е мой избор, защото никой не ми казва какво да правя. Правя каквото чувствам и какво искам. Окончателното решение в кариерата ми винаги е мое. Имам хора, които дават съвет, но окончателното решение го взимам аз", добави Балотели.