Арда почти сигурно ще се откаже от гръцкия защитник Манолас Рисакис. Той дойде през сезона, като подписа до 30 юни тази година. Бранителят така и не успя да се пребори за титулярно място, като рядко влизаше в игра, пише "Тема спорт".

Често пъти оставаше и извън групата. Спортно-техническият щаб на сините не възнамерява да го задържи. Още повече, че през лятото след перио на възстановяване след контузия и операция ще се завърне играч на неговия пост - Петко Ганев.

След травма трябва да е готов за лятната подготква и Стойчо Атанасов. Това още повече ще засили конкуренцията в ариергарда. Други трима футболисти на кърджалийци са с изтичащи договори. И тримата са основни играчи - Спас Делев, Иван Тилев и Александър Георгиев.

Засега никой от тях не е преподписал, като се очаква това да стане след финала за Купата на България с ЦСКА в сряда (19-ти май). Наставникът Николай Киров също е с изтичащ договор. Той заяви, че ако има развитие по този въпрос, ръководството ще го обяви. Очаква се при гостуването на Лудогорец в събота Николай Киров да даде почивка на някои от титулярите с оглед финала.